Слава храма у Доњој Пилици

Датум објављивања

У суботу, 03. јуна храм (у изградњи) Св. царева Константина и Јелене у Доњој Пилици прославио је своје заштитнике пред Господом. Познато је да градња храма иде доста споро због мањка финансијских средстава и зато што Црква већ има два храма која нису у потпуности ,,украшена". Градња ће бити настављена у складу са могућностима, али оно што је наша света дужност и што је најважније јесте слављење славе.
Слава се од 2009. године обиљежавала доста скромно али достојанствено, од неких 30-60- ак вјерника. Но, ове године тај број отишао је до 90-ак вјерника. За то је захвалан и овогодишњи кум славе г. Милан Јовановић, приватни предузетник (лимар), велики добротвор Цркава у својој и другим парохијама, те и веома поштован домаћин у своме селу.
На сам дан празника Св. Литургија је служена у храму Св. Петке, а на темељима храма је резан славски колач са кумом и вјерним народом и изабран кум за следећу годину.
Свету Литургију са надлежним парохом служио је протојереј-ставрофор Гавро Гајић, свештеник у пензији, а на темељима храма  славски колач је пререзао протојереј-ставрофор Драженко Вукотић,парох локањски, бесједио је протојереј-ставрофор Милан Миловановић,парох шепачко-брањевски, а овом чину присуствовао је и протонамјесник Ненад Савић,парох главичички. Након резања колача са кумом Миланом и његовом породицом изабран је кум за следећу годину, тј. јавио се предсједник наше Црквене општине г-дин Бранко Филиповић са својом породицом.
Након молитвеног дјела услиједио је славски ручак и весеље за све присутне- дар наших кумова. У току ручка кумовима су уручени скромни и пригодни поклони у знак пажње и благодарности.
Овом приликом се захваљујемо кумовима, свим приложницима помагачима, добротворима и присутним вјерницима на њиховој помоћи и дару и молимо се за њихово здравље и спасење...
Слава Богу за све..!

протонамјесник Дарко Перић

 

 

Monday the 21st. Affiliate Marketing.